“Er zijn in ons land enorm veel mensen die schitterende ideeën hebben waarmee ze hun buurt een pak aangenamer kunnen maken”, zegt John Crombez. “Voor hen is er nu Buurtmakers.be. Een gloednieuw online platform dat mensen met een idee voor hun buurt helpt om hun project waar te maken. ”


Al sinds hij voorzitter is, hamert John Crombez op het belang van huisbezoeken en direct contact met de mensen. ““Het is dan ook dicht bij de mensen dat we onze kracht halen”, zegt Crombez. “En inspiratie opdoen. Want heel veel mensen zijn in hun buurt creatief bezig met projecten die hun buurt een stuk aangenamer om wonen maken. Die mensen ondersteunen wij vanzelfsprekend zoveel mogelijk. Want zij weten als geen ander wat hun buurt nodig heeft. Omdat zij er wonen, werken en leven. Wij willen net als hen steden en gemeenten zo aangenaam mogelijk maken, en daarom zitten wij doorgaans wel op dezelfde lijn.”

Toch merkt Crombez ook dat veel originele ideeën niet verder dan de ontwerpfase raken. Om die drempel te overschrijden lanceert sp.a nu Buurtmakers.be.

John Crombez: “Willem Elsschot wist het al: ‘tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.’ En dat is best jammer, want vaak hebben de initiatiefnemers maar een klein ruggensteuntje nodig om van hun droom werkelijkheid te maken. Daarom is  buurtmakers.be nodig. Dat is een online platform waar je ideeën kunt lanceren om jouw omgeving beter te maken: samen tuinieren, het park opvrolijken met speeltuigen, ouderen helpen, je straat veiliger maken of een ruilbeurs organiseren met kleding? Alles kan! Of je nu jong of oud bent, al lang in je buurt woont of nog maar net, het maakt niet uit. Iedereen kan Buurtmaker worden.”

“Elk idee - hoe onhaalbaar het ook lijkt in het begin - kan realiteit worden. Wij willen die buurtmakers zo volop ondersteunen, helpen en versterken. Hen de weg tonen, tools aanbieden, hen loodsen door administratie, of hen met andere buurtmakers in contact brengen om van een droom werkelijkheid te maken.”

Nieuwsgierig?

Kijk snel  op www.buurtmakers.be