Op 28 januari werd in het Provinciehuis DRONE-Age voorgesteld.

DRONE-AGE is een initiatief van RVO-Society. Samen met de lerarenopleiding van UCLL, Flanders Smart Hub (ism BeUAS) en de camera-opleiding van Narafi voorziet DRONE-AGE in de oprichting van verschillende academies voor drie leeftijdscategorieën van jongeren (12-14 jaar, 14-16 jaar en 16-18 jaar). Samen met UCLL organiseert RVO-Society ook een opleiding tot drone-coaches die de jongeren tijdens de academies begeleiden.

Wegens het innovatieve karakter van dit project kon het project rekenen op subsidies van de provincie Vlaams-Brabant. "Om Vlaams-Brabant als kennisregio nog meer te benadrukken en nog meer mensen aan het werk te helpen, ondersteunen we innovatie in onze regio’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie. DRONE-AGE zet jongeren aan tot STEM-keuzerichtingen en draagt zo bij aan de groei van innovatiepotentieel, een prioriteit van de provincie Vlaams-Brabant.

DRONE-AGE richt zich tot 12-18 jarigen in hun vrije tijd. Via aangepaste tools zullen zij drones leren onderzoeken, leren besturen, én zelf bouwen. De provincie maakte hiervoor vorig jaar 64.500 euro vrij.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden.