In Gent valt altijd wel iets te beleven, maar dit weekend is het echt wel een topweekend voor de Gentse cultuur. Ik geef jullie dan ook graag vijf aanraders!

1. Odegand

Op zaterdag 16 september palmt OdeGand de Gentse binnenstad helemaal in voor een uitzonderlijk muziekfeest op en langs het water. Vaar van het ene naar het andere concert en ontdek de hele dag tal van verrassende muziekgenres, van traditionele wereldmuziek tot klassiek van topniveau. Het decor van sprookjesachtige kanalen en gezellige hoekjes maakt de beleving van OdeGand een genot voor oren en ogen.

Ik wil meer weten!

2. Cultuurmarkt

Meer dan honderd organisaties stellen hun nieuw seizoen voor!

De cultuurmarkt vindt plaats op de Kouter, Gent van 11 tot 17 uur. 


3. Afsluitende activiteiten van "80 days of summer"

Geen fijnere manier om die lange zomer vol fotografie af te sluiten dan met een extra portie kijk- en luisterplezier in de magische decors van de Historische Huizen. Het fotofestival 80 Days of Summer in Gent sluit bijna de deuren. Als uitsmijter organiseert Historische Huizen Gent nog enkele bijzondere evenementen. Geen fijnere manier om die lange zomer vol fotografie af te sluiten dan met een extra portie kijk- en luisterplezier in de magische decors van de Historische Huizen.

Ik wil meer weten!

4. Kom, kijk en ontdek Gansanders

Van 16 tot 30 september 2017 staat in de kinderbibliotheek van De Krook een tafelgroot ganzenbord en een kijkkast met illustraties van dieren. Voor kinderen, om te kijken, denken, voelen en doen. Morgen opening!

Ik wil meer weten!


5. Tien jaar boekenmarkt

Al tien jaar is er in Gent iedere zondag een boekenmarkt op de Ajuinlei en de Predikherenlei. Dat moeten we vieren, zondag van 9 - 13 uur. 

Ik wil meer weten!

En dan is het nog autovrije zondag én Havendagook... We zullen ons niet vervelen dit weekend!

En zet alvast voor volgend weekend in je agenda: SORRY NOT SORRY.  Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 palmt SORRY NOT SORRY  de Gentse Oude Dokken in als openluchtatelier en expositieruimte voor de meest uiteenlopende vormen van straatkunst.