De crisis is te groot voor halve maatregelen. sp.a lanceert haar Durfplan Met ons Durfplan stellen we de kiezer voor een duidelijke keuze. Voor een eerlijke samenleving, die vooruitgaat, met sp.a. Of voor een koud, onverschillig beleid. Wij zijn de partij die de mensen weer zekerheid biedt. Dat doen we met investeringen in de economie van morgen. Met investeringen in de talenten van iedereen. Met een stevige solidariteit. En met betrouwbare banken. 

Op 7 juni kiest u hoe we samen de toekomst ingaan.
Mét of zonder plan van aanpak.

Ons land heeft een nieuwe start nodig. We hebben een regering nodig die durft investeren waar anderen aarzelen. Er is genoeg gepraat en te veel gewacht.

Daarom stellen we ons Durfplan voor. Een actieplan, dat duidelijk zegt wat we voor u willen bereiken. Vandaag en morgen.

Het is meer dan ons Durfplan. Dit is uw Durfplan. Het gaat over uw inkomen. Het is het dak boven uw hoofd, maar net zo goed de levensstandaard die u gewend bent. De inzet, dat zijn uw ouders en uw kinderen. Het zijn uw buren. Het zijn de duizenden mensen die hun job verloren, de afgelopen maanden. De inzet van de verkiezingen is de keuze tussen en koude samenleving zonder sp.a, of een eerlijke samenleving voor iedereen, met sp.a.

Dit Durfplan steunt op vier pijlers. Investeringen in de economie van de toekomst. Investeringen in mensen. Een stevige solidariteit. En betrouwbare banken. Die pijlers zijn allemaal even belangrijk: neem er een weg en het werkt niet. Zonder betrouwbare banken, geen kredieten voor investeringen. Zonder sterk onderwijs, geen geschoolde handen om investeringen uit te voeren. En zonder een sterke solidariteit, geen ploeggeest om samen aan uw toekomst te bouwen.

Dit is meer dan een relanceplan. Het is onze oproep tot durf. De volgende Vlaamse regering moet ambitieuze doelstellingen hebben en kordaat optreden. We roepen iedereen op om onze economie sterker en socialer te maken.