Duurzame renovatie schoolgebouw Hippo’s Hof

Afgelopen woensdag opende de Jenaplanschool Hippo’s Hof officieel de deuren. Het gerenoveerde schoolgebouw biedt plaats aan 225 leerlingen.

Enkele jaren terug besliste het stadsbestuur om het oude schoolgebouw in de Hippoliet Lammensstraat te renoveren en hier een nieuwe basisschool te vestigen.

Duurzame renovatie

Het volledige schoolgebouw werd gerenoveerd. Met veel respect voor de wensen van de school. Geen strak interieur maar een huiselijke warme sfeer doorheen het gebouw. Er is ook optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Zo heeft elk klaslokaal een mezzanine die elke klas heeft ingericht tot een eigen ‘schoolwoonkamer’.  Ook duurzaamheid stond centraal bij de verbouwing en werden hiervoor allerlei technieken toegepast: isolatieacties, dubbele beglazing, warmterecuperatie, waterrecuperatie voor het sanitair en energiezuinige verlichting.

“Bij de renovatie van onze stadsgebouwen zetten we volop in op duurzame technieken om jaarlijks 3% te besparen op het water- en energieverbruik. De maatregelen in deze renovatie doen het energieverbruik naar schatting dalen van 378.000kWh naar 189.000 kWh. Dit betekent een daling van 50%”, zegt Martine De Regge, schepen van Facility Management.