De duurzame week, georganiseerd door de stad Leuven, loopt nog tot vrijdag in 26 Leuvense scholen. Via workshops worden leerlingen gemotiveerd om hun steentje bij te dragen aan Leuven Klimaatneutraal 2030.

Van 9 tot 13 februari 2015 organiseert de stad, naar jaarlijkse gewoonte, een duurzame week voor de Leuvense scholen. Zo wil ze basis- en secundaire scholen de kans geven om verschillende vormingen omtrent duurzaamheid te volgen en de scholen stimuleren om mee te werken aan Leuven Klimaatneutraal 2030. Met succes, want 26 Leuvense scholen schreven zich in voor 101 workshops.

In allerlei animaties wordt de link gelegd tussen economische groei, milieuvraagstukken en armoede- en ontwikkelingsproblematiek. Goodplanet Belgium, Djapo, Centrum voor Informatieve Spelen (CIS), Christine Ardui, Maya Honing, Oxfam-Wereldwinkels en Studio Globo staan in voor de begeleiding. De animaties zijn interactieve workshops met een uitgebreid aanbod. De leerlingen van de lagere school kunnen onder andere genieten van de interactieve workshop 'De oversteek' van Maya Honing. Daarin ontdekken ze op basis van een korte animatiefilm het parcours dat een fles sinaasappelsap aflegt van producent tot consument. In de workshop 'Wauw water' van Goodplanet Belgium ontdekken de kleuters dan weer op een speelse manier hoe belangrijk water is voor mens en dier. Schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (sp.a) nam zelf deel aan een workshop in Freinetschool De Zevensprong in de Vital Decosterstraat. De schepen leerde één en ander bij tijdens de workshop 'Krik de toekomst op' van Djapo.

BMK

© 2015 De Persgroep Publishing (Het Laatste Nieuws)