De openbare bibliotheek van Glabbeek biedt vanaf nu aan de BIB bezoekers digitale leesboekenaan. De lezers kunnen nu een e-reader mee naar huis nemen om zo hun leesboeken thuis te lezen. We hebben vijf e-readers in onze BIB, zegt Schepen van BIB Natasja Ons (sp.a).

                    Hippe BIB                       in Glabbeek

Na de volledige vernieuwing van onze BIB vorig jaar, het inrichten van een lounge hoek voor de jeugd, een zithoek voor de kleuters en een rustigere leeshoek voor de volwassenen, is dit de volgende stap naar een moderne, hedendaagse bibliotheek.


Schepen Natasja Ons (sp.a): "Vandaag hebben we vijf e-readers ter beschikking en een 600 tal e-boeken die kunnen gedownload worden. Digitaal lezen is ook in Vlaanderen langzaam maar zeker aan een opmars begonnen. Ook met onze Glabbeekse BIB willen we hier zeker op inspelen. Een e-reader biedt enkele voordelen ten opzichte van een papieren boek. Het is een klein en licht toestel, waarop je meerdere e-boeken kan bewaren en je kan bovendien het lettertype vergroten. Daardoor valt het toestel in de smaak bij pendelaars, reizigers en ook bij wie wat last heeft om de kleinere letters in een papieren boek te lezen. Met een volle batterij kan je verschillende weken lezen. De leeservaring vanop een e-reader is dezelfde als van een op papier gedrukt boek. De moeite dus om eens uit te proberen.

Met de steun van de provincie Vlaams-Brabant kan je vanaf nu e-boeken komen uitlenen in onze Glabbeekse BIB . De BIB medewerkers geven je ook graag een korte introductie om met het toestel aan de slag te gaan. De moeite om de e-boeken eens uit te proberen.