Coup de theatre in het wielrennen: de start van de Ronde van Vlaanderen verhuist van Brugge naar Antwerpen. “Zo snel gaat het in het huidige wielrennen”, mijmert De Geeter, “de zakenmensen aan het hoofd van een koers denken in functie van inkomsten eerder dan in functie van de koers”.


Niet getreurd, echter, in Geraardsbergen: nu passeert de Ronde opnieuw over de Muur! “Het zou eigenlijk straf geweest zijn, mocht hij in het nieuwe parcours níet over de Muur zijn gepasseerd”, aldus De Geeter. De Geraardsbergse socialisten zijn desalniettemin bijzonder verheugd. “Geraardsbergen wordt opnieuw een belangrijke pijler van de Ronde”, zegt De Geeter, “zoals het hoort te zijn”.


Niets ligt voor eeuwig vast

De passage over de Muur ligt wel op 95 km van de aankomst. “Het is een begin”, zegt De Geeter, “maar op termijn moeten Muur en Bosberg opnieuw in de finale komen te liggen”. De socialisten zien deze parcourswijziging vooral als een kans. “Niets ligt voor eeuwig vast, ook de finish dus niet”, stelt De Geeter vast, “we moeten nu doorduwen en op termijn de finish terug naar onze contreien halen”. Op die manier kunnen Muur en Bosberg opnieuw scherprechters worden in de Ronde van Vlaanderen. “Dan zal de Ronde pas écht thuiskomen”, aldus De Geeter.


De socialisten stelden enkele maanden geleden voor dat Geraardsbergen samen met Ninove een bod zou doen om de finish terug naar Meerbeke te halen. “Dit blijft voor ons de te volgen strategie”, zegt De Geeter, “elke keer als de mogelijkheid zich voordoet, moeten de we een bod doen op de aankomst van de Ronde van Vlaanderen”.