We kiezen resoluut voor de verplichte verzekering

sp.a kiest resoluut voor een solidair gefinancierde gezondheidszorg, waaraan iedereen deelneemt en waarvan de middelen publiek worden beheerd. Zo voorkomen we uitsluiting en houden we gezondheid voor iedereen betaalbaar. Wij willen de verplichte verzekering versterken, zodat aanvullende hospitalisatieverzekeringen overbodig zijn. Zinvolle kosten die vandaag buiten de verplichte verzekering vallen, worden daarom opgenomen: tandzorg, visuele en auditieve hulpmiddelen, psychotherapie, patiëntenvervoer…

We laten u minder zelf betalen

Door komaf te maken met de supplementen en het winststreven in de gezondheidszorg. Door te investeren in onvervulde noden en de prijs van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen en implantaten verder te drukken. En door te maken dat iedereen altijd terecht kan bij een arts die zich aan de terugbetalingstarieven houdt.

We houden de gezondheidszorg betaalbaar

De huidige betalingswijze werkt overconsumptie in de hand. Daarom willen we onze zorg anders vergoeden. Kwaliteitsvolle zorg die mensen langer gezond houdt, moet meer beloond worden.

We halen een beter resultaat

De juiste zorg op de juiste plaats. Zo houden we niet alleen onze zorg betaalbaar, maar boeken we ook betere resultaten. Voor een ernstig gezondheidsprobleem wordt u behandeld in een gespecialiseerd ziekenhuis. Zo krijgt u zorg van absolute wereldklasse. Tot slot garandeert een goede thuiszorg dat u zo snel mogelijk kan herstellen in uw vertrouwde omgeving.

We nemen onnodige financiële drempels weg

Bij een arts of andere zorgverstrekker betaalt u voortaan enkel het remgeld, net als bij de apotheker. De zorgverstrekker rekent zijn ereloon rechtstreeks af met uw ziekenfonds. Zo hoeft u dit bedrag niet langer voor te schieten.

Voor meer details, klik hier.