De Gezellige Tallore is ondertussen een waar begrip geworden bij de Koekelaarse senioren. Tweemaal in de maand wordt tegen een zacht prijsje een maaltijd aangeboden aan de senioren in de gemeenschapszaaltjes van Bovekerke en De Mokker. Een enthousiast team van vrijwilligers verzorgt de het hele gebeuren: van het opdienen van de maaltijd en de drankjes tot de afwas en zelfs het vervoer voor zij die niet meer in staat zijn zelf de Tallore te bereiken. 

De Tallore is meer dan een maaltijd alleen.

Het opzet van het hele project is velerlei. Vooraleerst willen we een gezonde en gevarieerde maaltijd aanbieden aan onze Koekelaarse senioren. Ten tweede willen we ons ook specifiek gaan richten op de vereenzaamde en alleenstaande senioren in onze gemeente, alhoewel iedere Koekelaarse senior welkom is. Door eveneens een vervoersmogelijkheid van en naar de Tallore aan te bieden, hopen we ook onze minder mobiele en eenzame senioren uit hun huis te lokken naar onze gezellige middag. Samen een lekker maaltijd nuttigen is natuurlijk op zich al gezellig, toch zorgen we ook na de maaltijd voor een gezellige samenzijn. Zo konden de aanwezigen al genieten van een Bingo met mooie prijzen, de Volksspelen van Gery Haerynck, een gastspreker… en zoveel meer, te veel om op te noemen en dit alles inbegrepen in de prijs van de maaltijd. We zorgen er ook steeds voor dat er een maaltijd op het menu staat die je niet zo gemakkelijk als alleenstaande kunt maken zoals bijvoorbeeld vol-au-vent, stoofvlees, koeientong…

Een provinciale projectsubsidie

In het februari van dit jaar kreeg de Gezellige Tallore een mooie erkenning van de provincie West-Vlaanderen door middel van een projectsubsidie van 10.000 euro voor het jaar 2017. Hierdoor konden we een aantal mooie extraatjes aanbieden aan de aanwezigen zoals deze maand een exclusieve show van een mentalist en tafelgoochelaar. 


Eerste seizoen was een enorm succes.


Tijdens de 20 edities in het eerste jaar van de Gezellige Tallore mochten we maar liefst in totaal 1177 eters verwelkomen. Tijdens de maanden juli en augustus gaan we er even tussenuit. Het geeft onze vrijwilligers ook de mogelijkheid om even aan zichzelf te denken en de batterijen op te laden voor een nieuw seizoen van de Gezellige Tallore dat start op vrijdag 15 september in Bovekerke en dinsdag 26 september in De Mokker. We vliegen er dan meteen opnieuw in met hamrolletjes met witloof en puree op het menu en een optreden van zanger Roland. 

Een dikke chapeau voor alle vrijwilligers een woordje van dank voor iedereen die van dit project een succes maakte!


Onze groep vrijwilligers: Rita Denblyden, Raf Hosten, Jef Ulenaers, Willy Van der Veken, Serge Vanhoutte, Viviane Vanhoverbeke, Suzanne Vanoverbeke, Bart Standaert, Roger Willems, Jean Paul Anseeuw, Freddy Verheye, Linda Lydou, Monique Messens, Rosa Depoorter, Gilberte Proot, Georgette Pleysier, Freddy Meerschaeghe, Iris Metsu, Daniël Carlier, Myriam Declercq, Marcel Delanghe (zaalverantwoordelijke Bovekerke), Johan Calus (zaalverantwoordelijke De Mokker)


Onze traiteur ’t Wit Paard Ichtegem


Onze medewerkers specifiek aan deze ‘Gezellige Tallore’: Sofie Bonny en Quanathi Staes (maatschappelijk werk thuiszorgdiensten), Ann Van der Veken (secretaris), Stijn Ramboer (voorzitter). 


Speciale dank ook aan de leden van de SAR en haar voorzitter  Hilda Jonckheere voor de steun en raadslid Rik Dubois voor zijn inzet voor de Tallore!