Op zaterdag 11 maart werden de eerste 1000 bomen geplant. De kopers plantten de bomen. Er werden 500 naamplaatjes voorzien die bij de bomen werden geplaatst. De creatievelingen konden zelf originele naamplaatjes ineen knutselen. Behalve de 1000 verkochte bomen worden er dezeweek ook een aantal fruitbomen aangeplant om het Tinekesbos verder vorm tegeven. De organisatie van de Tinekesfeesten financieren de bomen en plantgaten. Het terrein werd voorbereid door de stadsdiensten en de MiNawerkers van vzw Constructief.

Het project is een combinatie van verschillende uitgangspunten. Schepen van leefmilieu Bert Herrewyn: Vanuit het Plan Nieuw Kortrijk investeert de stad actief in meer natuur en bos. Het stadsbestuur besliste dan ook om het geplande woongebied in de StijnStreuvelslaan, een vijfentwintigtal woningen, te schrappen en zo plaats te maken voor meer open ruimte. Door de aanleg van nieuwe groenzones wordt de leefbaarheid voor iedereen vergroot en wordt de omgeving aantrekkelijker voor nieuwe gezinnen. 

Ook de samenwerking met de Tinekesfeesten is niet toevallig. Vorig jaar trok het bekende volksfeest resoluut de groene kaart. Steeds meer festivals kiezen ervoor om duurzamer en meer ecologisch te worden. Op de laatste editie van de Tinekesfeesten werd er dan ook een succes volle bomen verkoop georganiseerd die leidde tot de aankoop van de bomen die nu geplant werden.