Onze droom, een culinaire bestemming voor één van de mooiste historische panden uit onze stad, komt uit. Om dat te vieren komt er een pop-up Mercado 2.0. Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober wordt de Oude Vleeshalle opnieuw ingericht als een pop-up markthal met Mechelse ondernemers. Een opwarmer voor de opening van de definitieve overdekte markthal.

Na jarenlang te koop te staan is de Oude Vleeshalle verkocht aan Mechelse ondernemers om er een overdekte markt van te maken. “En dat is fantastisch nieuws”, zegt Caroline Gennez. “Dit is een ongelooflijk mooi pand, dat teruggegeven wordt aan de Mechelaars. Een prachtige historische plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, eten en drinken, netwerken. We hebben met sp.a Mechelen hard gewerkt om dit vergeten pand terug op de kaart te zetten en de mogelijkheden te tonen. We zijn dan ook heel blij dat onze Mercado van vorig jaar Kevin Goos en Veronique Smolders heeft getriggerd om de stap naar een definitieve markthal te zetten. Dit is een driedubbele win voor de Mechelaars, de ondernemers in Mechelen en de uitstraling en het toerisme in onze stad”

Om de komst van de definitieve opening te vieren komt er opnieuw een pop-up Mercado. sp.a Mechelen en Curieus slaan opnieuw de handen in elkaar om het pand twee dagen lang om te toveren tot een foodie-hemel met het hoofdpodium voor de Mechelse handelaars. Zaterdag 21 oktober en zondag 22 oktober kan je in de Oude Vleeshalle komen genieten van het beste wat Mechelen te bieden heeft op het vlak van eten en drinken.

“We gaan voor een Mercado 2.0”, zegt Karla Celis, mede-organisatrice. “We breiden uit naar twee dagen. De zaal ondergaat kleine verbouwingen en wordt groter. Er zullen dit jaar ook workshops zijn. En we werken samen met nog meer Mechelse handelaars die authentieke producten en lekker eten en drinken centraal zetten. De Mercado 2.0 wordt nog meer een unieke beleving.”

“Mechelen heeft op culinair vlak ongelooflijk veel te bieden”, aldus een trotse sp.a-fractieleidster Caroline Gennez. “Onze stad barst van jonge en minder jonge talentvolle ondernemers en handelaars met topproducten. Ambachtsmensen die eerlijke producten met een verhaal centraal zetten. Wij geven hen een podium in de mooiste overdekte markthal van de stad: de Oude Vleeshalle. Deze Mercado zet Mechelen op de kaart als een culinaire, ondernemende en creatieve stad. We hebben heel wat om fier op te zijn als Mechelaars, dat krijgt nu allemaal een mooi podium in de prachtige historische Oude Vleeshalle. ”

Meer info mercadomechelen@hotmail.com