In 2018 stappen rood en groen voor de derde keer samen naar de kiezer.  “Een logisch vervolg van een jarenlange progressieve samenwerking vanuit de oppositie”, aldus voorzitter Etienne Christiaens.

De huidige mandatarissen Tom Ruts, Herwin De Kind (gemeenteraadsleden Groen), Katja Daman en Benny Westerlinck (gemeenteraadslid en OCMW-raadslid sp.a) zijn een mooi kwartet met een pak ervaring, positivisme en dossierkennis. sp.a en Groen zijn helemaal klaar om onze gemeente mee te besturen.

De toekomstige uitdagingen voor onze gemeente zijn niet minimaal. Wij blijven een landelijke gemeente. We moeten anders durven kijken naar mobiliteit. Een actieve Waaslandhaven en drukte op E34 en N70 dwingen ons naar de impact te kijken op verkeersleefbaarheid en -veiligheid in Sint-Gillis-Waas.

Het klimaatactieplan moeten we optimaliseren en maximaal uitwerken. sp.a was jaren geleden de eerste partij die sprak over windmolens en een windmolenpark, vandaag kunnen we er in onze gemeente niet meer naast kijken.

We krijgen een nieuw administratief centrum, een welzijnshuis en een welzijnsvereniging. Door de verzelfstandiging van de zorg moeten we als gemeente alert moeten blijven voor betaalbare zorg die kwalitatief is en blijft.

Een andere uitdaging is het waterbeheer en de totale renovatie van het rioleringsnetwerk tegen uiterlijk 2030. Dit zijn nog maar enkele kernpunten. Rood en groen gaan deze uitdagingen in 2018 aan. De kiezer van Meerdonk, De Klinge, Sint-Pauwels en Sint-Gillis-Waas krijgt één progressieve lijst. sp.a biedt een sterk blok, met de garantie op een open blik en positivisme.

Wij maken morgen.