John Crombez ging vannamiddag in debat met CD&V-voorzitter Wouter Beke voor het nieuwe online discussieprogramma “In Debat met De Meulemeester”. Daarin riep Crombez zijn collega-voorzitter op om écht opnieuw zijn sociale gelaat te tonen. “Want we zijn vandaag 1 maart en de mensen zien alleen maar verhoogde facturen en gebroken beloftes. Dat is gewoon de realiteit”.

sp.a legt daarom een progressieve agenda op tafel, een agenda voor de mensen en niet langer een agenda voor de multinationals of fraudeurs die nu amnestie krijgen. Die progressieve agenda is opgebouwd rond drie centrale thema’s: de prijs van de kinderopvang met 10% verlagen, de BTW van 21% naar 6% en tot slot de belofte dat de prijs van het rusthuis niet hoger mag zijn dan het pensioen.

Crombez: “Die progressieve agenda gaat van jong tot oud en is wel degelijk betaalbaar. Alleen moet deze regering keuzes maken die eerlijk zijn, die de mensen helpt in plaats van ze alleen op te zadelen met facturen. Als we de fraudebestrijding opvoeren en multinationals eerlijk hun belastingen betalen, zijn we al een heel eind ver met de begrotingscontrole, zo leren de cijfers.”