Armoedebestrijding : een sloganwoord de laatste tijd. Maar niet iedereen die het gebruikt, meent dat ook echt. 15 procent van de inwoners van ons welvarend België leeft onder de armoedegrens. Armen helpen, maar hen tegelijk ook sterker en zelfredzamer maken : dat is de aanpak die wij verdedigen.

Een plaatselijk sociaal winkelpunt is één van de middelen om onze minder fortuinlijke medebewoners op de goede weg te helpen. Hier is er niet alleen de mogelijkheid om levensmiddelen goedkoper aan te kopen, er wordt ook voorzien in ontmoetingsruimte en sociale contacten.

De vzw Sociaal Winkelpunt begeleidt een 10-tal van deze winkels in de provincie Antwerpen (ondermeer in Merksem, Brasschaat, Wuustwezel, Lier en Zoersel). Voor onze regio is de kaart echter nog blank. De organisatie zou graag een sociale kruidenier in Kontich zien ontstaan. Hiervoor wordt op de eerste plaats gerekend op de plaatselijke middenveldverenigingen van beweging.net (Vesta) en Welzijnszorg (Schakel).

SP.a Kontich wil aan dit initiatief zijn volle steun geven en rekent op andere politieke partners om dit mee vanuit politieke hoek te helpen realiseren.