Mocht ik de macht en het geld hebben dan zou ik van onze binnenstad en uitgebreide belevingsstad maken.  Van de Arkenvest tot voorbij de Bres zou ik één groot park uitwerken.  Met heel veel groen uiteraard, maar ook met plaats voor recreatie.  Met een picknickzone, speel- en sportpleinen, veel rustbanken en de herbeleving van het water uitwerken.  Vanuit dit park moet dan een laan komen naar het winkelcentrum.  Een winkelcentrum met een grote diversiteit aan winkels.  De lokale handelaars met hun specifieke winkels, afgewisseld met de bekende ketens, zodat er voor elk en vooral voor elke leeftijd wat wils is.  Aan elke invalsweg moet dan een grote stadsrandparking komen van waaruit op een monorail of met een ondergrondse lijn, met grote regelmaat de mensen worden afgezet of opgepikt.  Als ik dan toch mag dromen.  Voor degenen die het willen kan er ook geflaneerd worden over een mooi, afgezonderd wandelpad.  

Ik zou ook de macht willen hebben om de bouwpromotoren in te dijken, zodat ze wat minder appartementen bouwen en meer groen voorzien.  Ik zou graag de groene stukken die ingekleurd zijn als bouwgrond en waarop nog niet gebouwd is net verder bebouwd zien worden.  Ik vrees echter dat we daar tegen een heleboel reglementering oplopen die dit niet kunnen verhinderen.

Tot slot zou ik graag een grote loods zien voor de carnavalgroepen in Halle, want de locaties waar ze nu hun kunstwerken moeten realiseren zijn soms de naam werkplaats echt niet waardig.