Er valt weer heel wat leuks te beleven de komende dagen, weken en maanden op cultureel gebied. Een vooruitblik van schepen voor Cultuur Annelies Storms. Niemand zal de najaarszon missen met deze evenementen en tentoonstellingen!

1. Bring Your Own Beamer

Op 20 oktober is er de tweede editiet van BYOB, een licht- en videokunst evenement in NEST. In de hal van NEST wordt een gigantische boom gebouwd in hout waarop jonge lichtkunstenaars hun werken kunnen projecteren. Het winnende werk zal ook getoond worden op het Lichtfestival, van 31 januari tot 4 februari. Ideaal voor wie al een klein voorproefje wil op het Lichtfestival dus. 

Meer info

2. Van Bosch tot Tuymans

Dit jaar herschikt het MSK haar volledige vaste collectie. Met de volledige herinstallatie van de vaste collectie kijken ze vandaag met een nieuwe blik naar de kunst van de middeleeuwen tot vandaag. Er komt o.a. een nieuw parcours, tal van ongeziene werken worden voor het eerst aan het publiek getoond, en drie actuele kunstenaars laten hun eigen sporen achter. Vanaf zaterdag 21 oktober in het MSK!

Meer info

3. Maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen in het  S.M.A.K.

Ontdek de nooit eerder getoonde en nieuwe werken van Gerhard Richter in de tentoonstelling Over Schilderen in combinatie met zijn vroege schilderijen uit de jaren '60 en '70. De glazen sculpturen 4 Ruiten uit 1967 en 7 Ruiten (Kaartenhuis) uit 2013 vormen de kern van de tentoonstelling.

Tijdens Performance Klub brengen Indonesische kunstenaars van verschillende generaties performances in het kader van EUROPALIA INDONESIA.

Naar aanleiding van het 60-jarig bestaan van de Vrienden van het S.M.A.K. worden er werken getoond uit de collectie die door hen werden aangekocht in de tentoonstelling Vrienden Verzamelen.

Tot slot wordt er ook nog een selectie getoond van publicaties, notities, brieven, foto’s, folders, affiches en andere documenten uit het archief van Raoul De Keyser.

Tot slot: op de benedenverdieping loopt nog steeds de tentoonstelling The Photographic I – Other Pictures waarbij 30 internationale kunstenaars werden geselecteerd om een kijk te geven op actuele fotografie.

Meer info