Deze zomer is er een een uitgebreid sportaanbod op maat van sporters met een beperking. Onder meer een kennismaking met padel, stand-up paddle en krolf staan op het programma. Samen met To Walk Again organiseert de Stad Gent op zondag 3 juni 2018 de On Wheels sportdag in de Blaarmeersen.

On Wheels Dag

Voor sporters met een fysieke beperking vindt op zondag 3 juni 2018 tussen 10 en 16 uur een uitdagende G-sportdag in de Blaarmeersen plaats. Samen met To Walk Again organiseert de Sportdienst voor de eerste keer een On Wheels Dag met initiaties tennis, kajak, klimmen, kin-bal, tafeltennis en squash. De sportdag is voor jong en oud, ook familie en vrienden zijn welkom om mee te sporten. Meer informatie op de website.

Zomersport

Voor het eerst is er ook een specifiek G-sportaanbod zomersport van de Stad Gent. Er staan initiaties padel, hoogteparcours en stand up paddle (SUP) gepland. De sessie G-padel wordt aangeboden op de terreinen van Padel4U2 in Gentbrugge. Het hoogteparcours en stand up paddle vinden plaats in de Blaarmeersen. Op zaterdag 16 juni 2018 kunnen sporters met een verstandelijke beperking of autisme proeven van G-krolf, een relatief nieuwe sport in een ontspannen, sportieve sfeer.
Interesse in een initiatie? Meer informatie op de website.

Zomerkampen

G-sporten tijdens de vakantie? Dat kan met de G-sportkampen van de Stad Gent. Er zijn specifieke kampen voor sporters met een verstandelijke beperking en voor sporters met een fysieke beperking. Met speelse activiteiten zoals dansen, balsporten, atletiek en zwemmen kunnen de G-sporters zich helemaal uitleven. Inschrijven kan via de website