Met Youro Casier als lijsttrekker zal Sp.a de verkiezingsstrijd aangaan met een vernieuwende lijst waar jong enthousiame een kans krijgt en we ook inzetten op kandidaten met iets meer levenswijsheid. We streven naar een evenwichtige lijst zowel op vlak van leeftijd, ervaring, profiel en geslacht. Op 1 mei werden volgende nieuwe kandidaten voorgesteld.

Aubin Handsaeme (Wervik) 19 jaar en student in het 1ste jaar Bachelor Accountancy – Fiscaliteit. Aubin is een sportieve jonge gast die erg sociaal is. Zijn studentenjob als kelner in de Kastaar is hem op het lijf geschreven. Zowel jeugd als ouderenzorg dragen zijn interesse zo zal hij deze zomer ook vakantiejob doen in het Woonzorgcentrum Ter Walle als logistiek medewerker. Als hobby’s vind je hem op of rond het volleybalterrein en ook voor een rondje lopen is hij steeds te vinden.

Christine Lecluyse (Kruiseke) 61 jaar en bruggepensioneerde na een loopbaan in AZ Delta als verpleegkundige. Nu vooral bezig met de zorg voor familie, kinderen en kleinkinderen. Ze doet vrijwilligerswerk voor de Oxfam wereldwinkel maar ook binnen de palliatieve zorgen en het onderwijs. Vooral de sociale domeinen, ouderenzorg en armoedebestrijding spreken haar aan.

Emma Vilain (Kruiseke) 22 jaar en studente in het sociale werkveld. Ze behaalde reeds een diploma als psychologisch consulente en studeert nog verder voor opvoeder-begeleider. Een sociale bezige bij die ook veel tijd doorbrengt met familie en vrienden. Ze houdt van babysitten gaat vaak naar de fitness is graag creatief bezig en een cultuurliefhebber die graag een concert of toneelvoorstelling meepikt. Onderwijs, cultuur, jeugd, sport en welzijn zijn de beleidsdomeinen die ze graag van dichtbij wil volgen.

Jens Ugille (Wervik) 27 jaar, sportief en sociaal. Jens behaalde aan de UGent een master Handelswetenschappen Accountancy-Fiscaliteit. Ook het economische luik draagt logischerwijze zijn interesse. Hij is werkzaam bij Sanac NV als boekhouder. Hij is gepassioneerd door basketbal speelde van kleins af aan bij BBC Wervik en is sinds 5 jaar ook actief als trainer bij deze club. Naast economie zijn ook sport, jeugd en welzijn de beleidsdomeinen die hem het meest interesseren.

Kathy Gevaert (Wervik), 52 jaar en werkt als arbeidster bij Carpenter te Roeselare waar ze tevens syndicaal afgevaardigde is. Kathy helpt graag anderen en is heel sociaal. In haar vrije tijd is ze vooral bezig met vrijwilligerswerk bij de voedselbedeling (Love in action – Extraatje). Daarnaast is ze een vurige supporter van BBC Wervik. Sociale zaken, sport en kansarmoedebestrijding zijn haar dada’s.

We wensen alle kandidaten veel succes in hun nieuwe avontuur en verwelkomen ze met plezier in het bestuur van Sp.a Wervik-Geluwe.