De werken in de Stedestraat / Deerlijkstraat / Stokerijstraat, zijn in april 2015 gestart. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van de parkeerstroken langs de zijde van de Otegemstraat. Alleen in het oudste gedeelte van de Deerlijkstraat wordt nog gewerkt aan de aanleg van de nieuwe riolering.

Vanaf de Otegemstraat tot aan de Gaverstraat is het wegdek volledig afgewerkt. Rond de schoolomgeving werd ook hier een strook in rode asfalt aangelegd, net als aan de andere schoolomgevingen. Op rode asfalt stroken geldt een snelheidsbeperking tot 30 km/h. Het kruispunt Kennedylaan / Stedestraat  is op vandaag afgesloten voor alle verkeer. Hier worden klinkers aangelegd als overgang en afwerking tussen de twee straten, analoog als aan de Watermolenstraat. Vervolgens zal ook het kruispunt Stedestraat / Gaverstraat op dergelijke manier worden afgewerkt.

Tegen eind oktober zou de volledige Stedestraat moeten afgewerkt zijn, inclusief het kruispunt aan de Gaverstraat. Als laatste fase van deze werken wordt vanaf eind september gestart met het gedeelte van de Stokerijstraat.

Marc Desloovere                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Schepen van openbare werken, nutsvoorzieningen en patrimonium.                                                                           marc.desoovere@zwevegem.be                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              marc.desloovere@zwevegem.be                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     0473/516739