Zondag 14 oktober mag je voor de eerste keer gaan stemmen in jouw gemeente.
En de eerste keer, die moet je goed doen:


1 Groene en duurzame energie


Volledig inzetten op hernieuwbare energie? Dat kan wel, dat is een kwestie van de juiste keuzes maken. Kerncentrales zijn iets uit het verleden. Investeren in alternatieven en groene energie dat is de toekomst. Jouw eerste keer stem je voor de toekomst? Dat doe je goed! 


Lees onze standpunten energie en ecologie


2. De properste stranden ter wereld


Voor de properste stranden moet je in België zijn. Toch als het van ons afhangt. Wij willen statiegeld invoeren om zwerfvuil tegen te gaan en onze stranden en de zee proper te houden. Jouw eerste keer voor propere stranden? Dat doe je goed!


Lees ons standpunt zero plastics


3. Betaalbare kinderopvang


Wie zelf kinderen heeft of mensen met kinderen kent, weet het wel: kinderopvang is enorm duur. En 'elk kind telt': goede kinderopvang is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Daarom verlagen we de leerplicht naar 3 jaar, en krijgt ieder kind recht op 2 dagen gratis kinderopvang. Zo krijgt elk kind alle kansen om zich ten volle te ontwikkelen. Jouw eerste keer voor voldoende en betaalbare kinderopvang? Dat doe je goed!


Lees ons standpunt kinderopvang


4. De lotto winnen? 


Meer geld verdienen zonder extra moeite? Het kan wel. 

Een euro is een euro. Voor sp.a maakt het niet langer uit of je een inkomen haalt uit werk of uit vermogen. Als iedereen eerlijk bijdraagt aan ons systeem kunnen we de lasten op werk verlagen met 10%(!). Zo hou je meer over op het einde van de maand. Ook de eerste €1000 die je verdient wordt belastingvrij. Geen lotto meer nodig om voor het leven te winnen.

Jouw eerste keer voor eerlijke en minder belastingen? Dat doe je goed!


Lees hier ons standpunt belastingen


5. Gratis Wifi op de trein


Een trein die comfortabel is? Het kan wel. Met de auto vervuilen we en staan we urenlang in de file. Op de trein moeten we vaak wachten en is het niet leuk zitten. Dat moet veranderen. Meer investeringen in openbaar vervoer - in trein, bus en tram - moeten voor meer comfort en meer aanbod zorgen. En zo laat ook jij de auto staan. Jouw eerste keer voor meer en beter openbaar vervoer. Dat doe je goed!


Lees ons standpunt de trein op


6. CEO van België worden


Iedereen de job van z'n leven? Het kan wel.

Wij willen elk talent, elke ambitie en iedereen die zijn eerste stappen op de arbeidsmarkt zet alle kansen geven. Daarom schaffen wij de werkloosheid af. Jouw eerste keer voor goede jobs met faire lonen? Dat doe je goed!


lees ons standpunt werk


Bekijk ook ons lokaal partijprogramma op www.s-p-a.be