Met nog 120 dagen te gaan voor de gemeenten-en provincieraadsverkiezingen, krijgen de lijsten stilletjes aan overal vorm. Ook voor de sp.a lijst in Heist-op-den-Berg. Daar was al eerder bekend dat sp.a-Kamerlid David Geerts de lijst ging trekken voor sp.a. Nu raakten ook nog enkele andere namen bekend. Nummer twee op de lijst is gemeenteraadslid Marleen Verschaeren, gevolgd door OCMW-raadslid Kelly Van Tendeloo. Nummer 4 en 5 Stefan Van Besien en gemeenteraadslid Paul Van Den Bosch  De lijst zal geduwd worden door gemeenteraadslid Mon De Belder, die sinds 1970 gemeenteraadslid is. Geerts heeft met zijn ploeg duidelijk de ambitie om de gemeente te besturen.

“Voor sommigen is het alleen de ambitie om de Burgemeester te worden. Mijn ambitie is echter om dingen te veranderen en in beweging te zetten. Als onze ploeg in de meerderheid geraakt, zullen we een actief woonbeleid bovenaan de lijst zetten. Zo raken mensen na een scheiding soms in armoede omdat ze de huur van hun huis niet meer kunnen betalen. Ook voor jongeren is op eigen benen staan, vaak een lastige weg.

Als tweede punt zetten we in op veiligheid. Onze gemeente is een veilige gemeente en dit moet zo blijven, maar dit vraagt extra inspanningen, zoals cameratoezicht op de invalswegen.

Mobiliteit, zowel voor de voetganger als voor de fietser, als het openbaar vervoer en de wagen, moet een oplossing krijgen. Mobiliteit is een complex verhaal en vergt een gecoördineerd beleid.

Een vierde item is tewerkstelling. We moeten ervoor zorgen dat bedrijven zich in Heist willen vestigen en jobs creëren. Daarnaast zullen we een plan uitwerken voor sociale tewerkstelling.

Tot slot willen we van Heist-op-den-Berg een bruisende gemeente maken. Eentje waar het leuk is om te wonen, waar senioren zich kunnen ontspannen en kinderen honderduit kunnen spelen en tieners de nodige open ruimten hebben,” aldus Geerts.

Sp.a beseft dat er tal van uitdagingen staan te wachten, maar is ervan overtuigd dat ze samen met alle inwoners van Heist-op-den-Berg van onze gemeente een mooie en aangename leefomgeving kan maken.

Meer info: David Geerts 0475/29 92 06