Het Mechelse stadsbestuur heeft gisteren een eerste openbare computerruimte geopend in dienstencentrum Den Deigem. De bedoeling is om de digitale kloof te dichten. Een wereld zonder pc of internet lijkt voor velen van ons ondenkbaar. Toch gebruikt 18 procent van de Mechelaars nooit een computer, zo blijkt uit een recente studie.

Onder de noemer 'Digidoe' wil de stad gratis zorgen voor infrastructuur en begeleiding en ook hen de digitale wereld binnenloodsen.

De stad organiseert ook gratis cursussen om de basisbeginselen bij te brengen. "Met succes. De eerste is al volledig volgeboekt", zegt ICT-schepen Kristl Strubbe (Open Vld). Het Digidoe-project focust in de eerste plaats op kansengroepen zoals langdurig werklozen. Er wordt eveneens samengewerkt met de vzw ATEL, een leerwerkbedrijf. "ATEL leidt voor dit project drie doelgroepmedewerkers op", licht economieschepen Caroline Gennez (sp.a) toe.

Dorpshuis Leest
Beide dames verklaarden gisteren het eerste Digidoe-punt voor geopend. Binnen enkele maanden mogen ze dat een tweede keer doen in het dorpshuis van Leest.

Op termijn moeten er nog punten bijkomen. Digidoe kost de stad Mechelen dit jaar een bedrag van 17.300 euro.