Een belangrijke dag voor Mortsel, want vandaag werd de eerste steen gelegd voor het gloednieuwe zwembad Den Bessem. Eind 2018 kunnen Mortselaars weer naar hartenlust baantjes trekken in Den Bessem.  

Toen er fundamentele problemen met de stabiliteit opdoken, dreigden de Mortselaars hun zwembad definitief te verliezen.  Het was een huzarenstukje, maar het schepencollege van Mortsel is er na een lange zoektocht in geslaagd om genoeg partners en centen bij elkaar te vinden om een nieuw zwembad te realiseren.

Mortsel heeft doelbewust gekozen voor een democratisch zwembad. Niet te veel toeters en bellen maar een zwembad voor zwemmers, scholen en zwemclubs waar mensen zich niet blauw betalen aan een toegangsticket.

Schepen voor Gelijke Kansen Gitta Van Peborgh (sp.a) is enorm trots: "Dit is een belangrijke investering. Zwemmen is sowieso een sport voor iedereen. Dat zal bij de nieuwe Den Bessem zeker zo zijn, want er is extra aandacht naar toegankelijkheid voor personen met een beperking. Iets waar we als sp.a steeds op gehamerd hebben. "