Van zondag 11 tot en met zondag 18 december 2016 de eerste editie van de 'Week van het Gents' plaats. Dit nieuwe initiatief van Annelies Storms wordt de start van een traditie waarbij het Gentse dialect jaarlijks een week lang volop in de schijnwerpers zal worden geplaatst.

Het Gentse dialect is een van de markantste talen die Vlaanderen rijk is, maar wordt in het dagelijkse leven steeds minder gesproken. De Stad Gent wil dit belangrijke immateriële erfgoed met de nieuwe 'Week van het Gents' helpen bewaren en in leven houden. Voortaan zal het Gentse dialect elk jaar een week lang in de kijker worden gezet met een kleurrijk, toegankelijk programma voor jong en oud.

Annelies Storms, schepen van cultuur: “De Week van het Gents kan op ontzettend veel belangstelling rekenen. Tijdens de eerste editie van de 'Week van het Gents' ligt de focus op de jongste Gentenaren. Nieuwe generaties warm maken voor het dialect is immers een belangrijke stap in de bewaring van de kennis van de taal. Ik kan dan ook van harte het gloednieuwe telboek ‘Ien, Twie, Drei’ met illustraties van Jan Van der Veken aanraden, dat is te koop in het STAM. Hij won de cultuurprijs van de Stad Gent in 2016.”

Het volledige programma van de Week van het Gents is te raadplegen op www.stad.gent/weekvanhetgents.