Eureka Onderwijs krijgt een zebrapad voor de schoolpoort op de Diestsesteenweg. “Al jaren drongen we er samen met de school op aan bij Agentschap Wegen en Verkeer om werk te maken van dat zebrapad. Eindelijk is het zover”, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets.

Eureka, dat dagonderwijs biedt aan normaal tot hoogbegaafde leerlingen met leerstoornissen, ligt langs de drukke Diestsesteenweg. “Die steenweg is een Vlaamse bevoegdheid, waar wij als stad weinig over te zeggen hebben”, vertelt Robbeets. “Eureka en de stad vroegen al heel lang naar een zebrapad, zodat hun leerlingen veilig konden oversteken. Nu maakt AWV er eindelijk werk van.”

Een verkeersveilige schoolomgeving  voor elke leerling van een Leuvense basisschool is een prioriteit voor het stadsbestuur. Via een uitgebreide enquête bij ouders, leerlingen, leerkrachten en directies stelde de stad Plan Veilig naar School op, een actieplan dat alle knelpunten wil oplossen. Daaruit bleek dat de zichtbaarheid van de schoolomgeving  door zowat alle scholen als verbeterpunt werd aangegeven. “Het zebrapad aan Eureka is een stap in de goede richting”, zegt Robbeets. “Ook aan andere scholen komen zebrapaden en extra signalisatie. We gaan ook met opvallende kleuren op het wegdek de schoolomgeving accentueren in het straatbeeld, zodat automobilisten meteen weten dat ze in de buurt van een school rijden.”