KAA Gent, de Stad Gent en de KAA Gent Foundation startten in 2014 samen met de 15 Gentse voetbalclubs een unieke sportieve en maatschappelijke samenwerking in en rond het Gentse jeugdvoetbal.

Na 3 seizoenen ‘Elk Talent Telt’ merken we dat jeugdspelers zich in een open, kwalitatieve voetbalomgeving beter kunnen ontwikkelen en dat buurt- en ouderbetrokkenheid en het welzijn van de kinderen en jongeren een steeds grotere plaats krijgen.

“Deze samenwerking is uniek in Vlaanderen. Rond de toegankelijkheid van jeugdvoetbal, ouderparticipatie en bestuurlijke transparantie hebben de KAA Gent Foundation en de Gentse clubs pionierswerk verricht”, zegt de Gentse schepen van Sport en voorzitter van de KAA Gent Foundation Resul Tapmaz. “Via de aanleg van 8 kunstgrasterreinen verhoogt de Stad de capaciteit van de Gentse voetbalclubs en wordt het aanbod voor meisjes-, wandel- en/of G-voetbal in Gent uitgebreid.”


Ondersteuningsfonds

Twaalf Gentse voetbalclubs ontvangen voor hun jeugdwerking in totaal € 71.875 van KAA Gent. De clubs worden beoordeeld op hun sportieve werking, bestuurscultuur, ouderbetrokkenheid, maatschappelijke impact en deelname van hun jeugdspelers, jeugdtrainers, clubmedewerkers en clubbestuurders aan de Elk Talent Telt initiatieven. De bekomen middelen dienen door de clubs geïnvesteerd te worden in hun jeugdwerking.