Onze twee schepenen Maurice Verheyden en Servaas De Vries trekken in het schepencollege mee aan de kar van de dorpskernvernieuwing in de Elzestraat. Een klein overzicht van de gedaanteverandering van deze kern.

Het dorpsplein zal volledig worden heraangelegd zodat een autoluwe en mooie ontmoetingsplaats ontstaat. Parkings aan het zwembad en aan het Sint-Michielskasteel op wandelafstand van het dorpsplein worden volledig vernieuwd en krijgen een groene look. Deze werken zijn in uitvoering en zullen in het najaar van 2017 volledig gerealiseerd zijn. Ondertussen is de gemeenteschool door de aanbouw van nieuwe klaslokalen een moderne en klimaatvriendelijke school geworden waar alle leerlingen op een aangename en comfortabele manier les krijgen. De restauratie van het Sint-Michielskasteel is gestart. Volgend jaar zal dit kasteel schitteren in een groene omgeving en hopen wij met een brasserie in de benedenverdieping van het kasteel leven in de brouwerij te krijgen. De bovenverdieping zal ruimte bieden voor vergaderingen en andere evenementen van onze verenigingen. Ook het park krijgt een grondige beurt met de aanleg van een boomgaard van fruitbomen van oude rassen, een hondenweide, een vlindertuin, een nieuwe speeltuin, vernieuwde wandelpaden… Vergeten we daarbij niet het vernieuwde kerkhof met een nog aan te leggen groetplaats en de hondenweide achter het kerkhof.

Nog een klein maar misschien leuk detail: de aanleg van een rustplaats voor fietsers aan het begin van de fietsverbinding Clemenceaustraat – Liersesteenweg met een link naar de verdwenen spoorweg. 

Rest ons enkel om met zijn allen te genieten van deze verwezenlijkingen!