Hoe zou je jezelf omschrijven in een tweet van 140 tekens?

#Solidariteit #ThinkGlobalActLocal #Duurzaamheid #Diversiteit #Creeer&Innoveer #EchteSchattenVindJeInDeKringloopwinkel #Respect

2. Waar ga je van huilen, wat brengt je weer aan het lachen?

Ik word erg triestig van hoe het huidige rechts discours de norm lijkt te worden.

Warme burgerinitiatieven, innovatieve doeners die buiten de lijntjes durven denken en ambachtsmensen met passie doen mijn hart sneller slaan.

3. Welk onrecht wil je de wereld uit?

Ongelijkheid. Ik ben ervan overtuigd dat dit de oorzaak is van vele zaken die slecht lopen in onze maatschappij.

4. Wat vind je zo speciaal aan Gent?

Ik ben dol op Gent door de verscheidenheid, die toch in harmonie is. De combinatie van de historische trapgevels en de moderne stadshal; de studenten, gezinnen en senioren; de kritische geest en solidaire samenhorigheid; de dichtbevolkte wijken en de groene stadsparken; de noeste havenarbeid en de innovatieve startups; de vele culturen en gewoontes en uiteindelijk toch allemaal Buffalo.

5. Wie is je grote voorbeeld?

Gelukkig heel veel mensen.

Marleen Temmerman, professor gynaecologe en ex-senator, die mij de liefde voor politiek bijbracht. Een vrouw met visie en engagement vanuit een rechtvaardigheidsgevoel dat recht uit haar hart komt.

Rutger Bregman, Nederlands historicus, die nog maar eind de twintig is maar er in slaagt om enkele vastgeroeste ideeën terug ter discussie te stellen.

En ten slotte, Paul Van Haver – Stromae dus -, de Jacques Brel van de 21ste eeuw die door zijn poëtische teksten de pijnpunten van onze maatschappij bespreekbaar maakt en de Belgen wat dichter bij elkaar brengt.

6. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een gerecht, welk eten krijgen we dan op tafel?

Een zomerse tomatensalade. Niet al te complex – ‘what you see is what you get’. Verschillende tomatensoorten door elkaar met wat verse oregano om de vele tinten rood en het groene in mezelf te weerspiegelen. Goede olijfolie die als bindmiddel alle ingrediënten bij elkaar houdt. Een vleugje look die mijn opbouwende kritische kant kan symboliseren. Afgewerkt met wat verse rode Spaanse peper om het geheel wat pit te geven.

7. Tot slot: every man/woman should have a motto – wat is het jouwe?

“Iets lijkt maar onmogelijk tot het gerealiseerd is” (Nelson Mandela) – Blijf dromen!