“We zijn ongelooflijk trots op dit resultaat”, zeggen initiatiefnemers Sofie Vereyken en Karla Celis. “We hebben massaal veel kleding ontvangen. Donatiepunten De Zondvloed en Les Tartes de Françoise werden overstelpt. Jong en oud, mannen en vrouwen, alle nationaliteiten, winkels uit de buurt, bekende Mechelaars kwamen doneren voor het goede doel. Van een trouwjurk, tot mooie schoenen, nieuwe handtassen en bikini’s, tot juwelen van de bomma die bleven liggen”, zegt Karla Celis.

En ook dit jaar vond de Mechelaar de weg naar onze winkel tijdens de braderie. “De reacties in de winkel waren super positief. Over het duurzame project, over het prachtige pand De Groene Hond, over de mooie kledingstukken, en over ons goede doel, vzw De Krone die prachtig werk doet voor en met jongeren met autisme. Veel Mechelaars kennen het concept ondertussen en kwamen speciaal langs om het te steunen. Hartverwarmend”, aldus Sofie Vereyken.

“De kleding die we niet verkochten, en dat is nog heel wat, wordt gedoneerd aan Oxfam Mechelen, armoedeorganisatie De Keeting en de Kringwinkel. Zo komt ook die kleding goed terecht en steunen we families die het financieel moeilijker hebben”, zegt Sophie Bollen, ook OCMW-raadslid voor sp.a.

De totale opbrengst van 9.000 euro, gaat naar de VZW De Krone. Projectverantwoordelijke Noël Van den Broeck en medewerkers Heidi en Joris zijn ongelooflijk blij met het resultaat. “Het t’ ASS of pannenkoekenhuisje is open sinds de paasvakantie, het gaat super goed. We hebben nog heel veel ideeën en plannen om het nog beter en mooier te maken. En dan is dit bedrag een heel welgekomen duwtje in de rug.”

“Met dit bedrag gaan we een lounge terras bouwen rond het huisje. Met mooie banken, gezellig ingericht met kussens en lichtjes”, aldus Heidi Heymans en Joris De Groote. “Een plek waar mensen even de tijd kunnen nemen om te zitten en te genieten van de omgeving. Een plek waar iedereen terecht kan, jong en oud, een plek voor alle Mechelaars. Het Tivolipark is een heerlijk park in Mechelen, we zijn heel blij dat we het nu nog mooier kunnen maken.”

De tweede editie van de Empty shop Mechelen was een initiatief van Jij maakt Mechelen en Curieus.