Elk jaar komen er meer Brugse vrijwilligers bij: dit jaar kwamen er tot nu toe 185 nieuwe vrijwilligers langs bij onze Vrijwilligerscentrale om na te gaan waar zij zich zoal kunnen inzetten.  Vanuit het schepencollege waarderen we dat enorm, vandaar een hele dikke dankuwel.

De Oscar voor de meest geëngageerde Bruggeling gaat niet naar één individuele persoon, maar naar jullie allemaal. Jullie zijn de echte VIB’s op de rode loper. En VIB’s dat staat voor twee dingen, Very Important Bruggeling én vooral voor Vrijwilliger In Brugge.

Dit jaar ontvangen we de vrijwilligers als VIB’s op de rode loper van het Zwart Huis tijdens het Vrijwilligers Film Festival, dit om hen te bedanken voor hun niet aflatende engagement. Dankzij hen is Brugge warmer, socialer, gezelliger en kleurrijker.

In totaal komen 76 Brugse vrijwilligersorganisaties meegenieten van een filmvertoning. Goed voor een totaal van 1100 vrijwilligers die één van de voorstellingen bijwonen.

weetje

#handjehelpen

Afgelopen zomer werd een hashtag gelanceerd namelijk #handjehelpen, dit om vrijwilligerswerk breder bekend te maken onder de Bruggelingen.

 

Klik op het filmpje om het te bekijken.

Filmpje vrijwilligersfestival