In 'De Weekbode' van 23 februari konden we lezen dat FC Mandel United, de fusieclub tussen OMS Ingelmunster en FC Izegem, vanaf het seizoen 2019-2020 in Izegem gaat spelen. sp.a bestuurslid Kurt Soenens, zelf gewezen profvoetballer, hoopt op een nieuwe club op maat van Ingelmunster. 

"Ingelmunster is altijd een voetbalgemeente geweest, maar de supporters krijgen het de laatste jaren hard te verduren. Begin deze eeuw verdween KSV Ingelmunster naar Harelbeke en vorig jaar kwam het nieuws dat ook OMS Ingelmunster zou fusioneren en naar Izegem vertrekken. Al liet de nieuwe fusieclub hierover heel wat twijfel bestaan. FC Mandel United kon maar niet beslissen waar het de komende jaren zou spelen. Toen ik vorige vrijdag in de krant las dat de club nog één jaar in Ingelmunster zal spelen en daarna kiest voor Izegem was ik blij dat er eindelijk duidelijkheid was. Dit biedt kansen voor een nieuwe Ingelmunsterse ploeg. En dat verdienen onze inwoners!"

"Voetbal in Ingelmunster moet terug een leuke activiteit worden voor de supporters. Na de match moet er gezellig nagepraat worden in de kantine. De plaatselijke jeugd moet terug in eigen gemeente kunnen voetballen. Een degelijke A-ploeg met veel Ingelmunsternaren moet kunnen starten in vierde provinciale. Veel Ingelmunsterse spelers op het veld betekent veel supporters rond het veld. Ouders, grootouders, familie en vrienden, die hun speler komen aanmoedigen. Voetbal moet terug een feest worden." 

"Om dit te kunnen realiseren moet iedereen volledig achter het project staan: de club, de sponsors en ook de gemeente. Wat mij betreft is het duidelijk: het is terug tijd voor Ingelmunsters voetbal, met veel Ingelmunsters talent. Met gezonde ambities op maat van de gemeente. Ingelmunster heeft geen tweedeklasser nodig, Ingelmunster heeft een eigen ploeg nodig waar iedereen zich amuseert. sp.a Ingelmunster zal elk initiatief dat hiertoe bijdraagt 100 procent steunen. Uit de geschiedenis hebben we geleerd dat te hoge ambities, fusies en de verkoop van de ploeg het voetbal wegjagen uit Ingelmunster. De Ingelmunsterse supporters verdienen beter!"