Door schepen van Openbare Werken en Nutsvoorzieningen Marc Desloovere werd in het voorjaar van 2016 voorgesteld aan het college van burgemeester en schepenen om het vanaf dit jaar met de kerstverlichting over een andere boeg te gooien. Op 18 juli besliste de gemeenteraad om de oude kerstverlichting te vervangen door ledverlichting samen met een onderhoudscontract via een huurformule.De vorige jaren was er heel wat kritiek op de kerstverlichting. Het huidig bestuur vond dat dit heel wat beter kon. Voor alle deelgemeenten werd een plan op maat uitgewerkt, met bijvoorbeeld overspanningen, kerstverlichtingen aan palen of bomen, verlichting in ronde punten, en uiteraard overal een versierde kerstboom. En zeer belangrijk: we kiezen overal voor energiezuinige ledverlichting.

Ook dit valt onder de noemer; opwaardering van de deelgemeenten!

In onze straten was het de voorbije weken reeds zichtbaar. Overal was onze toeleverancier (Light & More uit Ingelmunster) bezig met het ophangen en installeren van de Kerstverlichting. Hier en daar zijn ook speciale effecten te bewonderen. De opgestelde kerstbomen en de bijhorende verlichting mogen ook gezien worden. Wij hoorden links en rechts reeds dat vele inwoners benieuwd waren naar het resultaat.

Wel, dit resultaat kan u vanaf vandaag zelf bewonderen.

Het was de wens van het bestuur om terug een “wauw” effect te creëren in de Zwevegemse straten en we zijn ervan overtuigd dat dit ook gelukt is.