Absolute topper in de enquête is de vraag naar meer speeltuinen, zowel op Steenberg als in de verschillende deelgemeenten, zegt sp.a-voorzitter Kevin Knockaert. Veel gezinnen trekken nu naar de burcht in Herzele of naar het park in Aalst, maar ze willen graag meer speelruimte in de eigen gemeente.

Een andere prioriteit van onze inwoners is dat de gemeente beter communiceert, niet alleen over de beslissingen die ze neemt, maar ook over het waarom. Er wordt zelfs gesuggereerd hiervoor de “jongen” van de Facebookgroep “Ge zei van Eirp-Miejer as…” aan te stellen, glimlacht hij. Ons voorstel om hiervoor een gemeentelijke app in te zetten, wordt enorm geapprecieerd, zeker voor omleidingen en wegenwerken. Maar de vraag naar het waarom van bepaalde voorstellen, gaat verder dan alleen informatie geven. De gemeenteraad livestreamen, een vragenuurtje voor de bevolking en wijkcomités aan het schepencollege, duidelijk is alvast dat de Erpe-Merenaar hunkert naar een transparant en innovatief beleid.

Nog een de rode draad is dat Erpe-Merenaren eenvoudig geluk nastreven. Minder megalomane projecten zoals een voetbalstadion op Steenberg, maar inzetten op betaalbaar wonen in het groen,  elkaar ontmoeten in de buurt, eenzaamheid tegengaan, zorgen voor wie het moeilijk heeft, volledige fietsontsluiting, toegankelijke voetpaden, veilige schoolomgevingen met minder vrachtwagens en elk jaar een spetterende nieuwjaarsreceptie. Voor ons is alvast duidelijk dat de tijd van de alwetende politici voorbij is. Tijd voor een ander Erpe-Mere waarin we allemaal een beetje burgemeester zijn, besluit hij.