Vanaf deze zomer loop ik  stage bij een aantal organisaties, projecten en bedrijven om de bezorgdheden op het terrein beter te leren kennen.

“Ik wil ervaring op doen in thema’s die ik in het parlement behandel. Vandaag stond een stage van 1 dag in het Jessaziekenhuis op het programma, waar ik mee heb geholpen bij de maaltijdbedeling en kennis heb gemaakt met tal van afdelingen en onderzoeken. Zo heb ik o.a. gesproken met heel wat patiënten, de werking van het labo ontdekt, gesproken met de directeur en de voorzitter van de huisartsenwachtpost, gevoerd, de keukenafdeling leren kennen,..

Zorg wordt dé uitdaging voor de toekomst, waarbij ook Vlaanderen niet ontsnapt aan de vergrijzing. “De politiek heeft een belangrijke taak om beleid te voeren dat deze uitdagingen aan kan, door een dag mee te werken in een ziekenhuis hoop ik extra kennis te kunnen opdoen die ik kan vertalen in het parlement.”

Ik wil de vele mensen die me vandaag begeleid en geïnformeerd hebben van harte danken!

Op 24 augustus 2017 zal ik een dag meewerken in hotel Terrhils in Maasmechelen. Toerisme is een belangrijke economische sector voor Limburg. “Door een dag mee te helpen een hotel uit te baten, kan ik leren welke beleidskeuzes belangrijk zijn voor de toeristische sector.” In september en oktober staan enkele stagedagen gepland in bedrijven binnen de sociale economie.