De gemeenteraad keurde de heraanleg goed van drie veel gebruikte fietsverbindingen. De Vondert op Wildert en het Speenkruidpad en het Beekdalpad op Horendonk worden vernieuwd. 

Het fietspad De Vondert zal volledig worden heraangelegd in beton.  Het Speenkruidpad (cvp-padje) op Horendonk krijgt een nieuwe asfaltlaag.

Ook het Beekdalpad, het prachtige fietspad tussen Over d’Aa en Schanker langs de Kleine Aa, was al langer in slechte staat. Dat komt vooral door de wortelopdruk van de bomen. Deze mooie bomenrij rooien is echter zeker geen optie.  Ook technisch was het niet zo eenvoudig om hier een duurzame oplossing te vinden.  Het pad ligt immers vrij dicht bij de oever van de beek.

Eerst werd gedacht aan de aanleg van een vlonderpad in hout. Doch dat is een zeer dure oplossing én bovendien wordt dat spekglad bij nat weer en dus gevaarlijk voor fietsers.  Nu is er gekozen om het pad te behouden op de huidige locatie, maar om aan te leggen in ternair zand. Dat is een mengsel van gebonden brekerzand en zeer fijne steenslag, dat voldoende fietscomfort garandeert.  

De aanleg van deze drie fietspaden wordt geraamd op € 175.000.  In het kader van het Trage Wegen-beleid zal de volgende gemeenteraad ook de herinrichting en het terug op breedte van het Beylepad worden voorgelegd.