Zomervogels, zo noemden we ons voorstel enkele jaren terug…”, glimlacht Jokke Hennekam, schepen van cultuur (sp.a).  Een gratis en vrij toegankelijk zomeraanbod. Met tal van leuke activiteiten en optredens die thuisblijvers toch een aangenaam vakantieaanbod en -gevoel bezorgen in eigen gemeente.

Het zomerseizoen wordt op 8 en 9 juli ingezet met het toffe parkfestival ’t Park Zomert in de omgeving van het Heuvelplein en in de hovingen van De Oude Pastorij.

Zaterdag 8 juli opent om 13 uur het kinderdorp op het Heuvelplein.  Daar kunnen alle kinderen vanaf 2,5 jaar zich naar hartenlust amuseren!  Voor de allerkleinsten is er een apart kleuterdorpje, maar er zullen ook springkastelen en allerhande toffe attracties zijn.  De jeugdverenigingen bieden er knutsel- en frutselactiviteiten aan en op het rol- en bolplein kunnen jongeren terecht voor een ritje met een brandweerwagen, een vrachtwagens of meerijden met een motor..

 Rond 16.00 uur trekt men in stoet naar het park van GC de Oude Pastorij voor een leuke kindershow als afsluiter.

Alhoewel, afsluiter….  Om 18 uur treedt niemand minder dan Laura Tesoro op.  Vanaf 21.00 uur wordt het podium ingepalmd door Sioen, die samen met de Zuid-Afrikaanse backing vocals uit Soweto, N’Faly Kouyaté uit Guinea en Rony Verbiest op accordeon en saxofoon een ode brengen aan Paul Simon’s Graceland.

Zondag 9 juli wordt de dag om 11.30 uur ingezet met een picknick met allerlei lekkers: biologisch, lokaal of fairtrade !  Vooraf inschrijven via http://www.essen.be/kobie is de boodschap.

Vanaf 13 uur opent het Werelddorp. Een exotische familiedag met workshops, optredens en lekkere hapjes. Dansen op de multiculturele vibes van Los Guantanameros, de Heartwash band, Umucyo... laat je bloed sneller stromen. Lekker knutselen en frutselen tijdens verschillende creatieve workshops in het werelddorp…

’t Park Zomert is een duurzaam festival. Dat merk je aan het gebruik van herbruikbare bekers en de focus op biologische en eerlijke producten. Dus…. draag zeker je steentje bij en kom met de fiets of het openbaar vervoer.

By the way…. Noteer alvast ook zondag 13 augustus in je agenda.  Want die dag vertrekt op het Heuvelplein de slotetappe van de Binckbank-tour met een heus rennersdorp, animatie en de gegarandeerde deelname van dé toppers uit het wielrennen.