De provincie organiseert ter gelegenheid van de Europese feestdag (9 mei) een volledige Europaweek voor burgers, scholieren en bedrijven.

‘Het provinciebestuur wijst de weg in het Europees subsidielandschap en helpt bij de totstandkoming van projectvoorstellen’, vertelt gedeputeerde Marc Florquin. ‘Dat zetten we tijdens de Europaweek nog eens extra in de verf met een aantrekkelijk programma’.

Op zaterdag 30 april toonde imec aan 200 geïnteresseerden wat haar onderzoekers in petto hebben voor de toekomst. En dat is best indrukwekkend. De bezoekers maakten kennis met supercomputers die dokters zullen bijstaan, plooibare zonnecellen die je in gevels en ramen kan inbouwen, wonderlijke realisaties met grafeen, een chip die menselijke cellen in een bloedstaal ‘bekijkt’ en sorteert en plooibare chips en beeldschermen die je in speelkaarten, wijnflessen en kartonnen dozen kan integreren.

Op 3 mei zijn er in imec interactieve workshops voor scholieren gepland en is er een nocturne voor bedrijven. In het Proefcentrum Herent worden op 2 en 3 mei 6 klassen uit derde graad van het  basisonderwijs ondergedompeld in de wereld van de professionele tuinbouw.

Bekijk hier enkele sfeerbeelden