Bertrand Demiddeleer is geboren en getogen in Halle op 12/06/1971, als enige zoon van Nicole Vanobbergen en Claude Demiddeleer.  Hij doorliep de lagere school in de Zilverberk in Halle en deed zijn atheneum in Koekelberg.  Daarna studeerde hij op het HRITCS, de filmschool en op het EHB voor een lerarenopleiding.  Op zesjarige leeftijd verloor hij zijn moeder, zijn vader op 21-jarige leeftijd.  Hij staat dus al een tijdje met beide benen in  het leven.

Momenteel geeft hij les in GO De Leerboom/Atheneum Halle.

In 1999 huwde hij met Mireille en samen kregen ze in 2001 een zoon, Sheldon.

Naast politiek houdt hij zich ook bezig met de productie van de carnaval-cd en -DVD samen met zijn beste vriend.   Hij houdt verder van muziek, tennis, lezen, dans, shows produceren of voorzien van techniek en genieten van het leven.

voorzitter Gemeenteraad Halle  2013-2018

Sinds 2 januari 2013 is Bertrand Demiddeleer voorzitter van de gemeenteraad te Halle.  Daarmee is hij de eerste die deze functie in Halle uitvoert. 

van partijlid tot bestuurslid van sp.a Halle 1999-2009

In 1999 treedt Bertrand Demiddeleer toe tot de partij sp.a.  In 2003 wordt hij lid van het partijbestuur van sp.a Halle.  Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 zetelt hij in het lijstvormingscomité, wat hij herhaalde in 2012. In 2008 neemt hij een functie op in het partijbureau.  In 2009 wordt Bertrand OCMW-raadslid en zetelt in die functie ook in het BCSD en het LAC.

politiek secretaris sp.a Halle 2009 - 2010

In 2009 wordt Bertrand Demiddeleer, onder het voorzitterschap van Danny Leemans, politiek secretaris.  In die functie werkt hij het lokale partijblad Spots uit en zorgt ervoor dat sp.a Halle regelmatig(er) in de pers verschijnt. Na het ontslag van Leemans in 2010 neemt Bertrand samen met Marc Snoeck het roer in handen en lijmen ze als interim-voorzittersduo de brokken die het ontslag van Leemans tewerkstelligde.  Met succes, de partij is terug een eenheid.

voorzitter sp.a Halle 2011 - tot vandaag

In februari 2011 werd Bertrand Demiddeleer unaniem tot voorzitter verkozen door het partijbestuur van sp.a Halle.  Hij leidde de partij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 in met als resultaat dat sp.a Halle na 24 jaar terug tot de meerderheid is kunnen toetreden.  Na serieuze onderhandelingen sloeg hij er zelfs in, samen met de andere afgezanten van sp.a Halle, zware en belangrijke bevoegdheden binnen te halen voor de verkozen schepen van sp.a.  Ondertussen volgde hij zichzelf al twee keer op als lokaal voorzitter.  In februari 2017 is hij weer kandidaat om als voorzitter de partij naar de verkiezingen te loodsen.  Hij werd lid van het provinciaal partijbestuur van sp.a in 2011 en in oktober 2012 werd hij verkozen tot gemeenteraadslid in Halle.