Het provinciaal domein De Ster biedt een kwaliteitsvolle sociale dag- en verblijfsrecreatie aan, en dit op een laagdrempelige klantvriendelijke en duurzame manier. Een hele diverse waaier van activiteiten die verschillende lagen van de bevolking aanspreken: van een Thuis- dag tot paaseierenraap voor kind en gezin, van de waaslandcross als de Run for our lives voor de passieve en actieve sportieveling en nog zoveel meer. Voor ieder wat wils.

In 2016 kon De Ster rekenen op 308.375 bezoekers, waarvan 27.850 bezoekers specifiek afkwamen voor georganiseerde evenementen.

“De weergoden waren ons niet altijd goed gezind, niettemin konden we rekenen op een geslaagd jaar “aldus gedeputeerde Hertog.” En we gaan door op dit elan. De deputatie keurde het voorstel van de evenementen van het jaar 2017 goed. Een aantal vaste waarden worden opnieuw ingepland zoals de ijsberenduik, de sterathlon, Eieren na Pasen maar aangevuld met nieuwe evenementen zowel in eigen beheer zoals “Putteke Winter als co organisator“ The big Bounces. Springkussen festival.

Het gehele jaar door kan men trouwens in het provinciaal domein De Ster terecht om verschillende sporten te beoefenen, maar ook een rustige wandeling kan op het immense domein. De allerkleinsten kunnen zich uitleven op de vele speeltuigen en in het dierenpark.