Deze tentoonstellingen, in samenwerking met (ex-)inwoners en verenigingen, worden gesmaakt door medewerkers en bezoekers. Ze tonen de uniciteit van een specifiek deel van de stad met zijn geschiedenis, verenigingen, scholen, kunstenaars, enz. en roepen nostalgische herinneringen op.

Expo ‘De Grecht - Wel en wee in een volksbuurt’

Nog tot zondag 13 november 2016 kan je in het Stedelijk Museum de expo ‘De Grecht - Wel en wee in een volksbuurt’ bezoeken. Je maakt er kennis met het verdwenen caféleven en de bijhorende verenigingen, feesten, inwoners, neergang en herwaardering van De Grecht. De (ex-) bewoners hielpen met de realisatie van de expo. De toegang is gratis.

Oproep: kom naar de vergadering over ‘De Gouden Jaren van Gelrode’ op 12 oktober

In 2018 staat Gelrode in de schijnwerpers. Ook voor deze expo wil het Stedelijk Museum graag samenwerken met (ex-)inwoners en verenigingen om - aan de hand van foto’s, krantenknipsels, voorwerpen en herinneringen - het verhaal van Gelrode te brengen. We nodigen alle geïnteresseerden uit voor een eerste vergadering op woensdag 12 oktober 2016 om 20 uur in ‘t Bruine Café (Elisabethlaan 103 - 3200 Aarschot). Iedereen van harte welkom!