Caroline Gennez (SP.A) verhuisde in 2003 van Sint-Truiden naar Mechelen. Na haar goede persoonlijke resultaat bij de gemeenteraadsverkiezingen, wordt zij binnenkort schepen van Werk, Jeugd en Woonbeleid. Eerder was Gennez al schepen in Sint-Truiden.

,,Ik kijk erg uit naar het schepenambt in Mechelen'', zegt Caroline Gennez (31) enthousiast. ,,We hebben er hard voor gewerkt en nu starten we met een nieuwe ploeg gemotiveerde mensen. Binnen mijn eigen bevoegdheid wil ik volgend jaar extra aandacht besteden aan de sociale economie. Dat betekent onder meer jobs creëren. Ik verwacht ook veel van het nieuwe ,,kindvolgsysteem'' in het onderwijs, waarbij het stadsbestuur kinderen opvolgt van het moment dat ze in het kleuteronderwijs komen.'' Op die manier wil de gemeente tijdig inspelen op problemen als spijbelen, uitval en zittenblijven. ,,Verder pleit ik voor een dynamisch woonbeleid en wil ik graag de groene rand rond Mechelen verder uitbouwen'', somt Gennez op.

Slimste Mens

 Op persoonlijk vlak maakt de kersverse schepen van Mechelen geen goede voornemens meer. ,,Op het einde van het jaar blijkt toch steeds weer dat je er nauwelijks iets van uitvoerde. Mijn enige ambitie is gelukkig zijn en dat wens ik ook mijn naasten toe. Of ik Slimste Mens wil worden? Dat is nu niet mijn grootste uitdaging voor 2007'', lacht ze, ,,al vond ik mijn deelname aan het programma wel leuk. Als ik de finale haal, maar da's nog even afwachten, wil ik natuurlijk wel graag winnen.''