Het gemeentebestuur heeft de verkeerssituatie van De Sporthal aan de Lostraat onder de loep genomen en hoopt tegen de zomer klaar te zijn met enkele aanpassingen. Een extra inrit en het verbreden van de huidige staan op de agenda. Ook aan rolstoelgebruikers is gedacht.

"De op- en afrit van de parking is voor de meeste mensen het grootste pijnpunt. Dat heb ik zelf ook al ondervonden", zegt David Geerts (sp.a). "Het collegeheeft ondertussen zijn goedkeuring gegeven om tegen de zomer enkele aanpassingen uit te voeren." De smalle op- en afrit zal verbreed worden, en om opstoppingen aan De Sporthal te vermijden, zal er ter hoogte van de ingang een tweede inrit komen. "Deweg voor de hoofdingang zal een eenrichtingswegworden, en aangezien deze weg breed genoeg is, kunnen we een Kiss & Ride-zone aanleggen. Ouderskunnen zo gemakkelijker hun kind afzetten. De bushalte in de bocht van de Lostraat zal verplaatst worden naar een zone ter hoogte van De Sporthal."

Ook de toegankelijkheid van de nieuwe sporthal voldoet niet aan de verwachtingen. Als rolstoelgebruiker is het moeilijk om de zware deuren te openen en de wedstrijden te volgen. De muur waar de supporters achter staan, is te hoog. "We onderzoeken of we de muur kunnen vervangen door een glazen wand", vertelt schepen Nand Blauwens (Open Vld). "Ondertussen zijn de deuren aan de hoofdingang al wat losser. Naar alle waarschijnlijkheid komt er later een automatische deur."

Wanneer de werken starten, is nog niet duidelijk. (AVH)

verschenen in Het Laatste Nieuws