De komende maanden komen er extra laadpalen voor elektrische wagens. Sp.a vraagt tegelijk meer toezicht op de parkeerplaatsen die voorbehouden worden.

De eerste laadpaal voor elektrische wagens in Dendermonde werd onder impuls van toenmalig schepen Niels Tas al in 2016 geplaatst. Uit een vraag van gemeenteraadslid Tom Bogman (sp.a) blijkt dat er in 2020 al minstens 5 extra laadpalen op de planning staan. Op die manier haalt de stad haar doelstelling om dit jaar in totaal 19 laadpalen te voorzien in Dendermonde en haar deelgemeenten.

Tom Bogman (sp.a): “Daarmee is de kous echter niet af. Uit het antwoord op mijn vraag blijkt dat nog niet alle plaatsen voorzien zijn van de nodige signalisatie en markering. Daardoor worden de parkeerplaatsen die voorbehouden worden voor elektrische wagens nog té vaak – al dan niet uit onwetendheid – ingenomen door niet-elektrische wagens. Ik roep het stadsbestuur dus op om hier snel verandering in te brengen en werk te maken van sensibilisering. In een volgende fase kan er dan in samenspraak met parkeerwachters en politie op toegezien worden dat deze plaatsen – zoals voorzien in wetgeving – effectief vrij gehouden worden voor eigenaars van elektrische wagens.”

Er worden steeds meer hybride en elektrische wagens verkocht. “Zij dragen onder meer bij aan de luchtkwaliteit in Dendermonde en dus is het logisch dat het stadsbestuur de inspanningen hiervoor opdrijft. Op die manier kunnen we meer inwoners aanmoedigen om de aanschaf van een elektrische wagen te overwegen”, besluit Bogman.

Zie ook: https://www.hln.be/in-de-buurt/dendermonde/vijf-extra-laadpalen-voor-elektrische-wagens-in-2020~ac7140ca/