Extra parkeerplaatsen aan station Oudegem

Gemarkeerde parkeerplaatsen moeten de capaciteit van de stationsparking in Oudegem aanzienlijk verhogen. Door een betere schikking kunnen meer dan 20 extra plaatsen gecreëerd worden.

“Op een doordeweekse werkdag staan er op de parking 25 à 35 personenwagens geparkeerd. Doordat parkeervakken ontbreken, parkeren pendelaars vandaag ongeordend waardoor er veel capaciteit verloren gaat. Een deel van de voertuigen staat dwars of ze gebruiken 3 of zelfs 4 meter per parkeerplaats. Ik kaartte dit aan bij schepen Tas”, vertelt Tom Bogman.

Daarnaast zorgt het parkeren door vrachtwagens voor aanhoudende problemen. Er zijn vandaag 6 vakken voor vrachtwagens voorzien. Voor de rest geldt een parkeerverbod voor 3,5 ton. Dit wordt heel vaak niet gerespecteerd en zorgt voor overlast. Gemeenteraadslid Bart Van Malderen kaartte dit herhaaldelijk aan bij de stadsdiensten.

Parkeervakken

Niels Tas, schepen van mobiliteit: “Met de stadsdiensten hebben we onderzocht hoe we de parking efficiënter konden inrichten. Door bv. schuine, trapeziumvormige parkeervakken te schilderen kunnen de we capaciteit aanzienlijk verhogen. Ook de vrachtwagenparking kon efficiënter. Door enkele lijnen witte verf aan te brengen, kunnen we het comfort van de pendelaars aanzienlijk verbeteren. Zo kan ook het openbaar vervoer verder gestimuleerd worden.”