John Crombez heeft in het radio programma De Ochtend gezegd dat de nieuwe Vlaamse regering verkeerde keuzes maakt en de facturen van de gezinnen en bedrijven nodeloos verhoogt. Er zijn nochtans alternatieven.

Zo betreurt hij dat minister van Onderwijs Hilde Crevits bespaart in het hoger onderwijs. "Ze zegt wel te zullen investeren, maar het tegendeel is waar: ze voert alleen besparingen door, geen investeringen. Vlaanderen is één van de welvarendste regio’s ter wereld, dan moet je niet besparen op hoger onderwijs maar investeren in haar jongeren.”

Minister van mobiliteit Ben Weyts besteedt volgens John Crombez te weinig aandacht aan het openbaar vervoer, de impact van het verkeer op het milieu en het oplossen van het fileprobleem. "De voorbije vijf jaar zijn de files verdubbeld, maar toch zie ik geen oplossingen om de files te verminderen. Integendeel, door te besparen op openbaar vervoer en tegelijk de tarieven te verhogen, zullen de files enkel aangroeien. Wat goed is maken ze slechter, en voor wat nu slecht gaat komt er geen oplossing. Meer files en minder openbaar vervoer krijg je aan niemand uitgelegd. Gepensioneerden bovendien bijna 200 euro laten betalen is hetzelfde zeggen als: blijf maar thuis.”

Over de plannen van minister van Energie Annemie Turtelboom zei hij: "Stel, je bent een liberale minister van Energie, dan zou je wanneer je vaststelt dat de facturen dreigen te stijgen, toch proberen om die laag te houden voor de gezinnen en de kmo's. Maar zij doet net het omgekeerde en zoekt een zondebok in de vorige regering, ook al heeft ze het zelf mee beslist. Als je als minister een probleem hebt, ga je voor een oplossing. Het kan perfect opgelost worden zonder de facturen te laten stijgen."