Op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2016 kan je in Langdorp terecht voor verschillende festiviteiten. Ze vieren er immers een dubbel verjaardagsfeest. Exact twintig jaar geleden werd het befaamde Robustelly-orgel in de Sint-Pieterskerk grondig gerestaureerd en vijf jaar geleden opende vzw ’t Hof haar deuren.

Dorpsfeest met feest- en speelstraat

Schepen van Evenementen Steven Omblets is alvast enthousiast: “Op zondag wordt het centrum van Langdorp één grote feeststraat. De dorpskern wordt vanaf ’s middags afgesloten. Je kan er terecht voor een dorpsfeest met een heus kinderparadijs.” “Het centrum verandert immers in een speelstraat XL”, vult schepen van Jeugd Mattias Paglialunga aan. “Tussen 14 en 18 uur kunnen kinderen naar hartenlust spelen in de straat, er is voor ieder wat wils.” De kinderen zullen zich zeker niet vervelen. De jeugdanimatoren van De Klinker zorgen voor toffe spelletjes. Springkastelen, waterspelletjes, stoepkrijt, volksspelen… Het kan en mag allemaal. Verder is er doorlopend animatie: kampen bouwen met de Scouts van Langdorp, avontuurlijke ervaringen opdoen met het ‘Get Insane’-stuntteam, allerlei activiteiten van de Gezinsbond Langdorp-Gijmel en een hindernissenparcours met springkastelen van Oudercomité Sint-Pietersschool Langdorp. Niets is te gek!

“Deze speelstraat is anders dan andere speelstraten”, legt Mattias Paglialunga uit. “Dankzij de ondersteuning van jeugdcentrum De Klinker en de samenwerking met lokale verenigingen realiseren we een extra uitgebreide speelstraat. Deze ‘speelstraat XL’ is een heus buurtfeest en wordt ondersteund door de stad Aarschot. Dit jaar komt het pilootproject naar Langdorp, de volgende keer zijn andere deelgemeenten aan de beurt.

Voor meer informatie over de festiviteiten in Langdorp, kijk op www.thoflangdorp.be.