De gemeente wil heel wat doen voor fietsers. Zo is het concept van de fietsstraten een piste die wordt gevolgd. "Dat zijn straten waar de fietser altijd voorrang heeft, met een speciaal verkeersbord", aldus sp.a Schepen van Mobiliteit David Geerts

 

Het is een in oorsprong stedelijk concept, maar ik denk dat het in sommige straten in Heist ook heelgoed zou kunnen werken. Als we echt voor meer verkeersveiligheid willen gaan voor de fietsers, moeten we keuzes durven maken", zegt David Geerts.

Een straat die mogelijk in aanmerking komt, is de Moerstraat. "Als die van de Liersesteenweg wordt afgescheiden, kan die een belangrijk deel worden van het fietsroutenetwerk als fietsstraat.

Fietsstraten zijn wel een nieuw concept, dus moeten we goed kijken hoe we dat ideaal gaan inpassen." Ook een belangrijke conclusie in het plan is de afstemming van de vrachtwagenroutes met het aanleggen van nieuwe fietspaden. "Langs drukke routes moeten we voor afgescheiden fietspaden gaan. De tijd van studeren moet voorbij zijn, nu moeten we ze realiseren. De kostprijs is wel enorm.

Voor bijvoorbeeld alleen de Lo straat zit je al snel aan 350.000 euro. We zullen zoveel mogelijk doen, maar alles tegelijk zal uiteraard niet lukken."

BEPR Verschenen in de GVA van 18/04/2013