Vanaf 1 juni voorziet Flixbus een rechtstreekse verbinding tussen Londen en Dortmund met halte aan het station te Brugge. 

Brugge wordt voortaan vanuit drie belangrijke regio’s (Greater London, Nordrhein-Westfalen, Noord-Brabant) op een snelle, comfortabele en prijsvoordelige manier ontsloten. Met haltetijden in Brugge om 12.40 uur (bus vanuit Dortmund naar London) en 17.15 uur (bus vanuit London naar Dortmund) is de internationale busdienst ideaal voor het inkomend toerisme naar Brugge.

Met een reistijd van ca. 5 uur naar en vanuit London Victoria Station moet de busverbinding nauwelijks onderdoen voor de Eurostar (inchecktijd en overstap in Brussel inbegrepen). Met een vanaf-prijs van 11 euro (van/naar Eindhoven) en 13 euro (van/naar London) is ze met voorsprong de goedkoopste verbinding naar/vanuit Brugge. Dit maakt de busdienst ook bijzonder interessant voor inwoners uit de regio die in omgekeerde richting een stedentrip maken.

Bovendien reis je zonder overstap en in alle comfort. Alle bussen zijn standaard uitgerust met toilet, airco, stopcontacten en gratis WIFI.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Parijs en Brussel werd nogmaals duidelijk dat Brugge nood heeft aan alternatieve verbindingen die niet via de klassieke internationale transporthubs verlopen. De rechtstreekse verbinding van FLIXBUS biedt dit alternatief voor reizigers die vanuit London, Eindhoven, Düsseldorf, Essen of Dortmund onze stad willen bezoeken. VisitBruges en FlixBus zullen samen bekijken hoe ze elkaar in de communicatie kunnen versterken. 

Praktische info

De bus rijdt dagelijks vanaf juni.

Tussen 1 juli en 6 november rijdt FlixBus op bepaalde dagen: van donderdag tot en met maandag naar London en van vrijdag tot en met dinsdag vanuit London.

Meer info op www.flixbus.be