Foodsavers Gent ,het project van Stad en OCMW Gent dat voedseloverschotten uit Gent recupereert en verdeelt bij sociale organisatie en sociale restaurants kreeg de publieksprijs van de Grote Prijs voor Toekomstige generaties. Rudy Coddens is bijzonder verheugd met deze prijs.

Foodsavers kon op 8 maanden tijd zo maar eventjes 200 ton voedseloverschotten ophalen bij grootwarenhuizen en de veiling. Deze gezonde voedseloverschotten waaronder heel wat groenten en fruit worden verdeeld over 45 sociale organisaties.

Het vermijden van voedseloverschotten leidt tot een positieve klimaatimpact. 200 ton voedselverspilling vermijden , staat gelijk aan meer dan 500 ton CO2-besparing.

Foodsavers zorgt tegelijkertijd ook voor opleiding en werkervaring tot logistiek medewerker voor een groep werkzoekenden. En tegelijkertijd biedt de verdeling van gezonde voedseloverschotten tot bijkomende ondersteuning van mensen in armoede. De 200 ton komt dan ook overeen met 134.000 keer gebruik in een maaltijd of voedselondersteuningspakket.